Hogy mit csináltunk 1996-ban, amikor a cég létrejött? Egy- és két napos Túlélő Túrákat. Mit csinálunk 2020-ban? Online csapatépítő tréningeket fejlesztünk partnereinknek, akik ebben a „terhelt” időszakban sem akarnak lemondani csapatuk fejlesztéséről.

Persze ’96-ban még a tréning szakma is gyerekcipőben járt Magyarországon, illetve a körülmények is teljesen mások voltak. Például nem voltak még olyan okos eszközök, melyek lehetővé tették mára az otthoni munkavégzést. Egyes helyeken még „betárcsázós” internet volt, az ISDN vonal számított gyorsnak. Ma már, hála a főként optikai szálas rendszereknek, a valós idejű streaming szolgáltatásokkal lehetővé vált az akár nagyszámú résztvevővel történő képes/hangos kommunikáció. Ezzel itt is a következő kihívás, az online csapatépítő tréningek fejlesztése. Nem könnyű a ráhangolódás a túlélő túrák után, ahol sziklákról ereszkedtünk, sátorban vagy barlangban aludtunk, és napi egységcsomagot ettünk. Szerencsére az elmúlt két és fél évtizedben folyamatosan fejlesztettük magunkat, reagáltunk a megannyi változásra, kihívásra. Igen, mostanában így mondják a problémát is: érdekes kihívás. Azoknak, akik tényleg így gondolják, van esélyük a túlélésre! Minket a nevünk is kötelez, így nekilátunk a fejlesztéshez, és a legújabb csapatépítési trend meglovaglásához. Csatlakozott hozzánk néhány fiatalabb kolléga, akik segítségével közösen fejlesztjük a jövő csapatépítő programjait, tréningjeit. Van köztük nyomozós játék, kvíz, szabaduló szoba, játékos kommunikációs tréning (leginkább EMK témában), activity, zenei kvíz. Természetesen mind online formában.

Már beterveztük az első nagyobb létszámú (95fő) csapatépítő tréningünket, úgyhogy hamarosan visszajövök a tapasztalatokkal, élményekkel. Addig is kitartást mindenkinek!