Holland partner cégünk (www.survive-all.com) Serge Dorel vezetésével összeállított egy Csapatépítő Tréning tematikát, kifejezetten CEO-k számára.

Serge személyes jóbarátom. A Survive-All alapítója, nemzetközi adójogász, és nem utolsó sorban a Holland Királyi Haditengerészet (NATO) őrnagya. Ennek megfelelően a csapatépítő tréning sem a szokásos módon került lebonyolításra, vagyis nem a hotel kertjében végeztek feladatokat a vezetők bekötött szemmel…….

Viszont élő csirkét kaptak élelem gyanánt, átúsztak egy csatornán az összes cuccukkal együtt, átkeltek egy folyó fölötti kötélhídon éjszaka, és megannyi nehézséggel, kihívással szembesültek. Természetesen ezek nem öncélú feladatok, hanem egy jól felépített csapatépítő tréning részfeladatai, amin keresztül jobban megismerték egymást, és magukat a cégvezetők.

A program több szinten is hasznosnak bizonyult. A nagyobb vállalatok vezetői természetesnek veszik, hogy döntéseiket nem, vagy csak ritkán kérdőjelezik meg, az operatív részeket nagyrészt delegálják, és a visszajelzések is sokszor árnyaltak.

Teljesen más a helyzet, amikor egymástól független, hasonló méretű cégek vezetői kell, hogy együttműködjenek. Ezen a csapatépítő tréningen teljesen más működésre van szükség, mint a mindennapokban, így a saját, általában erős egó-t legyőzve, inkább csapatjátékossá kell válni. Ez segíthet abban, hogy új szempontokat szem előtt tartva, felfrissülve térjenek vissza a mindennapokba a tréning résztvevői.

A komoly fizikai és mentális kihívásokon keresztül vezet az út ahhoz, hogy jobban megismerjék magukat a vezetők. Rég elfeledett, vagy sosem volt tapasztalatok tudatosulnak, és formálják a berögzült működést. Itt nem szégyen, ha valaki nem tud azonnal valamit, ha elfárad, fázik, segítséget kér, éhes vagy fél.

Viszont nagyon gyorsan kell tanulni, meg kell tanulni a másiknak segíteni, és elfogadni a segítséget. Természetessé válik, hogy a csapatépítő tréning során odafigyelünk társunkra, hogy szükség esetén támogassuk, függetlenül a beosztásától, nemétől.

Rettentő gyors tanulási folyamat!

További előny, hogy ezeknek a vezetőknek nincs más fórum arra, hogy ilyen mennyiségű és minőségű időt töltsenek együtt, ahol egymást megismerve megoszthassák egymással gondolataikat. Vannak területek, ahol a vezetők a cég profiljától függetlenül nagyon hasonló kihívásokkal küzdenek. Este a tábortűznél ezek a gondolatok előkerülnek, és a csapatépítő tréning résztvevői hasznos meglátásokkal, tanácsokkal segíthetnek egymásnak.

A csapatépítő tréning sikerességéhez természetesen kell a trénerek részéről a szakmaiság, felkészültség, és a profizmus. Serge barátom és csapata részéről ez azt hiszem maximálisan meg van!