Amennyiben élmény alapú csapatépítést szervez, érdemes a helyén kezelni a prioritásokat, hogy a végén mindenki elégedetten menjen haza. A programot követő héten arról beszéljenek a résztvevők és a vezetők hogy megérte, a program elérte a kitűzött célokat.

Miért olyan fontos a helyszín?

Egy jól felépített outdoor csapatépítésnek sok követelménye van. Sok más mellett a kiválasztott helyszín is. A helyszín határozza meg a lehetőségeket, hogy milyen outdoor elemeket használhatunk a csapatépítés során. Lehet egy hotel nagyon jó, de ha a program tartalmaz nyáron vizes elemeket, akkor nem lehet egy víztől távoli helyszínt választani. Ugyan ez a helyzet akkor, ha szintkülönbségre van szükség, vagy mondjuk nagyobb kiterjedésű erdőre.

Ezért fontos, hogy a tervezés korai szakaszában már egyeztessünk a kiválasztott csapatépítő partnerrel. A folyamat során a tervezésnél figyelembe lehet venni a rendelkezésre álló helyszíneket, az egyéb igényeket, a tréningcélt, a csapat összetételét, stb. Így elkerülhető, hogy a több körben megtervezett outdoor csapatépítés ne legyen megvalósítható a korábban kiválasztott helyszínen.

A rossz helyszín választásnak következménye lehet, hogy elkezdünk módosítgatni az eredeti elképzelésen, és az már jellemzően nem lesz olyan jó, mint az eredeti. Rosszabb esetben el kell térni a már kommunikált programtervtől, ami ronthat az esemény dinamikáján.

Persze ellenpélda is van! Volt már hogy a kényszer szülte meg a jó megoldást, sőt, még új program elem is született!

Történt egyszer, hogy az egyik ügyfél a már lefoglalt helyszínre kért tőlünk extrém programot, mindenképp valamilyen kötéltechnikai elemmel. Persze a környéken nem volt semmilyen magaslat, de még magasabb fa sem. Elkezdtünk ötletelni, hogy miképpen tudnánk eleget tenni a kérésnek.

Korábban többször repültünk már egy kiváló hőlégballon pilótával, a Miki bácsival. Fölvezettük neki az elképzelést hogy a rögzített, szaknyelven „függeszkedő” ballonból ereszkednénk a földre, hegymászó felszerelés segítségével. Ő azt mondta, hogy ilyet még senki nem csinált, és ez őrültség! Gondoltuk, akkor ez nekünk való. Többszöri teszt és próbálkozás után kidolgoztuk a technikát, ami az érkező „amatőrök” számára is biztonságos. Ezután mindenki megelégedésére teljesítettük a kérést, és létrejött az egyik legextrémebb program elemünk.

Köszönjük Miki bácsinak, és a Megrendelőnek!