Csillagászati tavasz a mai nappal, március 21-vel kezdődik, úgyhogy hivatalosan elköszönhetünk a téltől, a begubódzástól.

Nem tudom, hogy ti hogyan vagytok vele, de én már nagyon vártam a tavasz kezdetét, a napsütést, a kellemes meleget, hogy ne legyen sötét, mire a munkából hazamegyek.

Csapatépítések terén az ősz mindig a rohanásról, utazásról, reggeltől estig tartó munkáról szól, ami a tél beköszöntével kezd enyhülni. Legalábbis az utazások, programtartások már kevesebb részét teszik ki a feladatainknak. Ezzel az időszakkal kezdődnek a fejlesztések, új programok ötletelései, régebbiek újragondolásai, dizájnolások, és természetesen mindenfajta előkészület a tavaszi szezonra, hogy már megfelelő háttérrel rendelkezzünk, rögtön tudjuk a programterveket a csapatokra „személyre” szabni.

Ezek alapján mindenképpen mondhatom, hogy komplex, változatos munkánk van, lehetetlen megunni, hiszen nincs két teljesen egyforma nap benne. Mégis azt tudom mondani, hogy mostanában már nagyon vártam a tavaszt, a kiszabadulást az irodai munkákból, az új kihívásokat, a találkozásokat különböző cégek csapattagjaival, a programtartásokat, és azokat a pillanatokat, amikor egy tréning során a résztvevők felfedezik, milyen fontos az összetartás, egységben gondolkozás.

A tavasz magával hozza az új lehetőségeket, jókedvet, egyfajta szabadság érzést, feltöltődést. A cégek különböző részlegei, partnerei is ebben az időszakban kezdenek szervezkedni egy kiszabadulást, csapatépítést, hogy a közös program után nagyobb összetartásban, dinamikusabban tudjon mindenki dolgozni.

Elindul a csapatépítés által egy kohéziót növelő fejlődés, egymás közelebbről való megismerése, ami megteremti a jó kommunikáció alapjait. Megtaníthatja, kit hogyan lehet megszólítani, hogyan lehet valakivel hatékonyan együttműködni, illetve kinek mi is az erőssége, amiről esetleg a többiek nem is tudtak.

A tavasz kezdetével nem csak egyénileg nyílik meg a világ mindenki előtt, de a jó idő lehetőséget teremt az outdoor csapatépítő programok által a cégek számára is a belső fejlődésre.